Причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

Причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

Като фрийлансъри един от въпросите, които получаваме често, е „ Имам ли наистина нужда от уебсайт на свободна практика, за да успея?“ . Отговорът е ДА.

Защо смятаме, че уебсайтът на свободна практика е от решаващо значение?

Обичате свободата, която идва с работата на свободна практика, нали? Създаване на собствен график, работа върху задачи, които ви вълнуват, и по-добре все още да работите от където и да искате. Е, много повече хора приемат този начин на живот. Броят на начинаещите фрийлансъри се увеличава с всеки изминал ден. Това означава едно нещо; конкуренцията става все по-твърда с всеки изминал ден.

Време е да се запитате колко сте видими. Дали вашата целева аудитория знае какво правите? Знаят ли къде да ви намерят? Какво те прави по-добър от останалите?

Няма по-добър начин да покажете предишната си работа от това да имате портфолио на личния си уебсайт .

Въпреки че възможностите за успех онлайн са много, това, как се виждате като фрийлансър, ще определи докъде ще стигнете. Най-голямата ви цел трябва да бъде да се позиционирате като най-добрия фрийлансър за висококачествени услуги.

Както вероятно сте забелязали, работата в интернет може да бъде трудна, особено в самото начало, защото зависи много от взаимоотношенията, които изграждате. Работата онлайн означава, че няма физическо взаимодействие и спечелването на доверие ще бъде по-трудно от това да работите офлайн, защото вашата човешка страна не е разпознаваема веднага.

Уебсайтът на свободна практика дава възможност на клиентите да научат малко повече за това кой сте. Когато видят снимката на потребителския ви профил, например поставят лице в работата ви. Виждат, че си човек. По този начин можете да създадете начално ниво на доверие.

Уебсайтът ви позволява да предоставите повече информация.

Има само толкова много информация, която можете да поставите на терена или да кажете на някого в разговор по Skype.

Хората често искат повече информация, преди да вземат решение. Уебсайтът може да ви помогне да нарисувате по-подробна картина на вашите умения / професионален опит.

Можете да дадете повече подробности за вашия произход, като образование, проведени курсове, предишни работни позиции и постижения, награди и сертификати, хобита и т.н.

Уебсайтът отваря повече пътища за разрастване на вашия бизнес. Не е нужно да разчитате само на свободни работни платформи. Вече можете да използвате реклама, промоция, кампании в социални медии, маркетинг по имейл и др., За да увеличите трафика, да генерирате потенциални клиенти и да привлечете повече клиенти.

Повече пътища означават по-големи шансове за получаване на повече клиенти, което води до повече доходи и следователно живот с много заслужена свобода.

Може да не направите всичко това в момента, когато стартирате, но с развитието на вашия бизнес, те са точно определени възможности.

За да постигнем това, ние вярваме, че уебсайтът на свободна практика е задължителен.

Наличието на специализиран уебсайт за вашия бизнес на свободна практика е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да се откроите от тълпата.

Вашият уебсайт на свободна практика е първата стъпка да накарате клиенти да дойдат при вас. Това е вашата марка, вашето портфолио, вашата „дигитална витрина“. Уебсайт увеличава вашата видимост и повишава нивото на вашата марка

Ако все още не сте убедени, ето още причини фрилансерите да се нуждаят от уебсайт.

1.Отделянето на време за изграждане на дом за вашия бизнес в мрежата показва на света, че приемате бизнеса си сериозно. Просто наличието на уебсайт ви кара да изглеждате като професионалист, а не просто хоби или искам да се занимавате с фрийлансър.

2.Вашият уебсайт комуникира кой сте, какво правите и с кого работите. Той показва на потенциалните клиенти какво можете да направите. Наличието на уебсайт е от решаващо значение, ако искате да се вземете на сериозно като на свободна практика (и начислете таксите, които искате).

3.Когато срещнете потенциален клиент – лично или онлайн – искате да направите страхотно първо впечатление, нали? Искаш този човек да те приеме сериозно, да те мисли за професионалист.

Създаването на уебсайт, на който да ги изпратите, е чудесен начин да направите това. Те веднага ще се запознаят с част от вашата работа и услугите, които предлагате, позволявайки им да осъществят незабавна връзка в ума си как можете да им помогнете (или да помогнете на някой, когото познават).

Вашите приятели, семейство, минали клиенти и мрежа също могат по-лесно да правят препоръки за вас, когато имате уебсайт. Всеки път, когато някой ми каже за фрийлансър или агенция, която трябва да наема, моят незабавен отговор е „готино, изпратете ми уебсайта си, за да мога да ги проверя.“ Ако нямат уебсайт, едва ли ще ги обмисля дори защото за мен е много повече работа да намеря и да се свържа с тях.

Можете да поставите уебсайта си на визитната си картичка, биосите на социалните си медии и профилите си на работа на свободна практика, така че потенциалните клиенти винаги да могат да разберат повече за вас.

4.Страница на услуги на уебсайт ви позволява да влезете в по-подробни подробности относно предлаганите от вас услуги. Предоставете на потенциалните клиенти всички подробности за това какво е да работите с вас, за да знаят какво точно да очакват, преди да се обадят с вас.

5.Покажете уменията си! Добавянето на вашето портфолио от предишна работа на вашия сайт позволява на клиентите да видят какво сте направили – и им помага да си представят страхотната работа, която можете да направите за тях.

Стилът на вашето портфолио ще зависи от вида работа, която вършите. Можете да добавяте изображения, видеоклипове, текст или връзки. Ето няколко идеи:

  • Линк към публикации на гости или публикации в блога, които сте написали
  • Показвайте уебсайтове, които сте проектирали
  • Ако сте работили върху кампании в социалните медии, споделяйте екрани и дизайни, които сте използвали

6.Уебсайтът помага за привличане на клиенти към вас, вместо винаги да гоните след тях в сайтове за офериране.

Това може да опрости процеса на приемане на клиента.

И ще ви помогне да изградите аудитория, за да можете един ден да изследвате други потоци от доходи.

Искате уебсайт, който разраства вашия бизнес на свободна практика?

Готови сте да създадете уебсайт, който напълно да удиви вашите клиенти, но не е съвсем сигурно откъде да започнете. Не се притеснявайте, ние ще Ви помогнем!

Следвайте ни
error: Съдържанието е защитено!