Как да избера хостинг и домейн за моя сайт?

Как да избера ХОСТИНГ и ДОМЕЙН за моя сайт ?

Що е то “домейн” и защо ми е нужен?

Домейнът (от английски – domain – област, владение) е част от пространството на Интернет мрежата (най – често под формата на уеб сайт), която си има собствено уникално име – име на домейн. За улеснение на непросветените в дебрите на виртуалната реалност под “домейн” често се има предвид точно името, което отговаря на IP адреса на даден уеб сайт. IP адресът е уникален номер, който компютрите използват, за да се свързват един с друг, когато си  изпращат информация през Интернет (или локална мрежа). Всеки уеб сайт си има IP адрес. За да не се налага обаче да помня поредица от цифри, на помощ идва домейн името (името на нашия сайт или накратко – домейнът) Ако нямаше домейни, вместо wdesignbg.com, трябваше да помня това: 12.345.678.8910. Всеки домейн има разширение (.bg, .com, .eu, .org  и т.н.). В дадения пример “wdesignbg” е името на домейна, а “.com” е разширението. Домейните са измислени основно за удобство на хората, тъй като се помнят лесно.Въоръжен с тази информация, пристъпвам напред по пътя към заветната цел – да си регистрирам домейн!

Избирането на правилния домейн за вашия уеб сайт е от изключително значение. От него ще зависи колко бързо и лесно хората ще могат да го запомнят и колко лесно ще можете да се класирате на първите места в търсачките, от където идва по-голямата част от трафика към вашия уеб сайт. От голямо значение е да изберете име на домейн, който е лесен за запомняне и лесен за изписване. По този начин, когато някой препоръча вашия уеб сайт на приятел и му каже името на вашия домейн, той лесно да го запомни, а след това и напише правилно, за да посети сайта ви. Дори една буква да обърка и няма да може да посети вашия уеб сайт, което може да означава пропусната продажба или още по-лошо пропуснато партньорство с голям клиент. Ако сега стартирате вашия бизнес изберете името на домейна си, така че в него да се съдържа дейността на фирмата т.е. ако продавате играчки добро име ще бъде играчки.bg. Разширението на домейна също е от значение. Ако бизнесът ви е насочен към България само, тогава изберете .bg домейн, но ако е насочен към чужбина .com е по-добър вариянт.

Какво е хостинг, уеб хостинг(Web Hosting)?

Понятието хостинг произлиза от думата host в английския език и буквално преведено означава – домакин, стопанин, съдържател. На практика най-точно се представя като срочен абонамент за ресурсите на даден сървър, който има директна свързаност към интернет.

Следвайте ни
error: Съдържанието е защитено!