Какво е отзивчив уеб дизайн?

Как е възможно уебсайтовете да са в крак с милионните екрани?

Отзивчив уеб дизайн.

Чрез отзивчив дизайн на уебсайта, вашият уебсайт (и неговите страници) могат да се адаптират и да предоставят най-доброто изживяване на потребителите, независимо дали са на работния плот, лаптоп, таблет или смартфон. За да се случи това обаче, вашият уебсайт се нуждае от отзивчив дизайн.

Какво е отзивчив уеб дизайн и как работи?

Продължете да четете, за да разберете, вижте примери от реалния живот на отзивчив уеб дизайн! 

Какво е отзивчив уеб дизайн?

Отзивчивият уеб дизайн описва подход за уеб дизайн, който позволява на уебсайтове и страници да изобразяват (или показват) на всички устройства и размери на екрана, като автоматично се адаптират към екрана, независимо дали става въпрос за десктоп, лаптоп, таблет или смартфон.

Как действа отзивчивият уеб дизайн?

Отзивчивият уеб дизайн работи чрез Cascading Style Sheets (CSS), като използва различни настройки за обслужване на различни стилни свойства в зависимост от размера на екрана, ориентацията, разделителната способност, цветовата способност и други характеристики на устройството на потребителя. Няколко примера за CSS свойства, свързани с отзивчив уеб дизайн, включват прозореца за преглед и медийните заявки.

Моят уеб сайт отзивчив ли е ?

Можете бързо да видите дали уебсайтът е отзивчив или не във вашия уеб браузър.

  • Отворете Google Chrome
  • Отидете на вашия уебсайт
  • Натиснете Ctrl + Shift + I, за да отворите Chrome DevTools
  • Натиснете Ctrl + Shift + M, за да превключвате лентата с инструменти на устройството
  • Преглеждайте страницата си от гледна точка на мобилни устройства, таблети или настолни компютри

Можете също така да използвате безплатен инструмент, като например тест на Google за мобилни устройства , за да видите дали страниците на вашия уебсайт са удобни за мобилни устройства. Въпреки че можете да постигнете удобство за мобилни устройства с други дизайнерски подходи, като адаптивен дизайн, отзивчивият уеб дизайн е най-често срещаният поради неговите предимства.

Ето няколко предимства:

  • По един сайт за всяко устройство: Независимо дали се гледа на 27-инчов iMac с безжична връзка или от екрана на вашия телефон с Android, уебсайтът ще бъде конфигуриран за оптимално удоволствие от гледането на потребителя.
  • Оптимален дизайн за устройството: С отзивчивия подход за уеб дизайн, всички изображения, шрифтове и други HTML елементи ще бъдат мащабирани по подходящ начин, максимизирайки независимо от размера на екрана, който потребителят има.
  • Няма нужда от пренасочвания: Други опции за проектиране за множество устройства изискват използването на пренасочвания, за да се изпрати потребителят до съответната версия на уеб страница. Без нужда от пренасочвания, потребителят може да получи достъп до съдържанието, което иска да гледа, възможно най-бързо.          

Отзивчивият уеб дизайн също е ефективен от гледна точка на цените. Освен това е по-лесно да управлявате, защото това е един сайт срещу два. Не е нужно да правите промени два пъти. Вместо това можете да работите и да актуализирате един уебсайт.

Ние предлагаме отзивчиви услуги за уеб дизайн и разработка

Споделете, полезни, интересни и вдъхновяващи статии с твоите приятели!

Следвайте ни
error: Съдържанието е защитено!