Защо уеб дизайнът е важен?

Защо уеб дизайнът е важен ?

 Докато разглеждате препроектирането на уебсайта си, може да се чудите колко е важно за дизайна на уебсайта. Как се отразява на вашата аудитория и вашия бизнес? Нека разгледаме пет причини, поради които уеб дизайнът е важен.

1. СЪЗДАВА ПЪРВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ

Когато аудиторията ви посещава уебсайта ви, това им създава първото им впечатление за вашия бизнес. Те ще преценят вашия бизнес в рамките на секунди. В тези първи секунди искате да направите положително въздействие върху вашата аудитория.

Ако уебсайтът ви изглежда непривлекателен или остарял, аудиторията ви веднага ще има отрицателно впечатление за вашия бизнес. Те няма да намерят вашия уебсайт привлекателен, което ги премахва от вашата страница. Ще пропуснете потенциални клиенти, защото те ще оставят вашата страница за страница на конкурент.

Уеб дизайнът е важен, защото влияе върху това как вашата аудитория възприема вашата марка. Впечатлението, което правите върху тях, може или да ги накара да останат на вашата страница и да научат за вашия бизнес, или да оставят страницата си и да се обърнете към конкурент. Добрият уеб дизайн ви помага да запазите вашите клиенти на своята страница.

2. ПОМАГА НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ОПТИМИЗАЦИЯ НА ВАШАТА ТЪРСАЧКА (SEO)

Много елементи и практики за уеб дизайн влияят върху това как публикувате съдържание на уебсайта си, което от своя страна се отразява на това как паяците на търсачките обхождат и индексират вашия уебсайт.

Това е едно нещо, което не можете да си позволите да объркате. Ако вашите основни SEO принципи не са задушни, ще водите трудна битка за видимост от самото начало.

Освен как се публикува съдържание на вашия уебсайт, някои елементи на уеб дизайн могат да влияят директно на SEO като цяло. Уеб дизайнът може да бъде труден за разбиране, ако не сте запознати с това как работи, но по-просто казано, кодът ви трябва да е SEO-приятелски.

Най-добрият начин да осигурите правилни практики за уеб дизайн (и последваща видимост на търсачките) е да си партнирате с агенция за уеб дизайн, която знае какво правят.

3. ТЯ СЪЗДАВА ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ

Хората могат да преценят как ще се отнасяте към тях, като погледнете вашия уебсайт. Вашият дизайн им дава представа за това как гледате аудиторията си. Ако не положите никакви усилия в дизайна на уебсайта си, аудиторията ви знае, че няма да положите усилия да им помогнете.

Вашият уебсайт е като представител за обслужване на клиенти. Ако уебсайтът ви е ярък, модерен и приканващ, вашата публика ще се почувства по-добре дошла на вашата страница. Ще създадете впечатление, че сте отворени и приветливи към нови хора, които посещават вашия уебсайт.

От друга страна, остарял и непривлекателен сайт прави бизнеса ви да изглежда студен и настрани. Хората не искат да проверяват бизнес, който не ги оценява достатъчно, за да направят добро първо впечатление.

Помислете за вашия уеб дизайн като за цифрово лице на вашия бизнес. Ако някой влезе във вашето физическо местоположение, не бихте ли искали приятелско лице да ги поздрави и да ги накара да се почувстват добре дошли? Актуализиран и модерен уеб дизайн е еквивалент на приятелско лице, поздравяващо новите ви посетители.

4. ИЗГРАЖДА ДОВЕРИЕ У ВАШАТА АУДИТОРИЯ

Хората нямат доверие на лошо проектирани уебсайтове. Ако видят лошия ви дизайн или информацията изглежда остаряла, няма да се доверят на вашия сайт. Те могат да разглеждат вашия сайт като семенна или сенчеста, защото нямате актуализиран уеб дизайн.

От друга страна, професионален сайт сигнализира за доверие към вашата аудитория. Те ще се доверят на вашия бизнес и ще се чувстват удобно да го проверяват допълнително.

Важно е да изградите доверие с аудиторията си, така че те да останат на вашия сайт. Когато посетителите останат на вашия сайт по-дълго, вие създавате повече възможности за вашия бизнес да улови тези клиенти.

5. ВАШИТЕ КОНКУРЕНТИ ГО ПРАВЯТ

Ако имате нужда от причина, поради която уеб дизайнът е важен, ето една голяма: Вашите конкуренти вече използват уеб дизайн. Ако искате да останете в конкуренция с тях, трябва да използвате уеб дизайн за вашия сайт.

Искате уебсайтът ви да се откроява от конкуренцията. Ако имате стар, остарял и нискокачествен уебсайт, вашият конкурент ще ви изпревари. Техният добре проектиран уебсайт ще се представи по-добре от вашия уебсайт.

Това означава, че ще загубите преднина пред конкурентите си. Те ще привлекат повече клиенти на страницата си, защото тяхната страница е по-привлекателна.

Дизайнът на уебсайта Ви е възможност да отделите бизнеса си от конкуренцията. Когато се състезавате с други фирми, обикновено имате същите услуги и подобни цени. Имате нужда от това нещо, което ще накара вашия бизнес да се открои от останалите.

6. СЪЗДАВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ

Когато се опитвате да получите нови клиенти за вашия бизнес, искате да изградите марката си. Искате аудиторията ви да се запознае с вашата марка, така че да ви изберат, когато са готови да конвертират. Онлайн уеб дизайните са важни, защото помагат да се създаде последователност в цялата ви страница.

Трябва да имате еднакви шрифтове, стилове и оформления на всяка страница на вашия уебсайт. Ако имате различен дизайн на всяка страница, това ще направи вашия сайт да изглежда непрофесионален. Освен това прави по-предизвикателно изграждането на разпознаваемост на марката, защото аудиторията ви няма да знае кои цветове да асоциира с вашата марка.

Ако уебсайтът ви не е последователен, хората ще прескачат от вашия към такъв, който изглежда по-професионален. Чрез изграждането на последователност поддържате по-дълго клиенти на страницата си и ги запознавате с вашия бизнес. Ще печелите повече клиенти и реализации надолу по линията, когато препроектирате сайта си за този ключов елемент.

7 важни елемента от качествения уеб дизайн

Сега, когато знаете важността на уеб дизайна, е време да започнете да разглеждате елементи, които правят качествен дизайн. Ето седем ключови елемента, които искате да включите във вашия уеб дизайн.

1. СОЛИДНА НАВИГАЦИЯ

Когато потребителите имат достъп до вашия сайт, те искат достъп до информация бързо и лесно. Ако искате водещите да останат на вашата страница, трябва да внедрите навигация, която е лесна за използване от вашата аудитория.

Вашата аудитория не иска да се мъчи да намери информация. Те искат да имат достъп до вашата навигационна лента и лесно да бъдат насочени към информацията, от която се нуждаят. Ако навигацията ви е лоша, ще обезсърчите аудиторията ви да участва във вашата страница.

Продължителността на вниманието на посетителите е кратка. Ако искате да ги запазите на своята страница, трябва да им помогнете бързо да получават информация. Правилно проектираната навигация ще им помогне да стигнат до информацията, от която се нуждаят.

Вашата навигация трябва да бъде проста и обяснима. Включете широки заглавия, които обхващат много подтеми, за да може аудиторията ви лесно да намери необходимата информация. Това е най-лесният начин да помогнете на аудиторията си бързо да намира информация.

2. ОТЗИВЧИВ ДИЗАЙН

С нарастването на мобилните устройства, отзивчивият дизайн е по-важен от всякога. Вашата аудитория ще има достъп до вашия сайт от множество устройства, включително смартфони, таблети и настолни компютри. Ако искате тези клиенти да останат на вашия сайт, трябва да гарантирате, че всеки човек има положителен опит.

Отзивчивият дизайн гарантира на аудиторията ви добро преживяване на вашия сайт, независимо от устройството, което използват. Вашият уебсайт ще се адаптира към устройството, за да гарантира, че уебсайтът ви е оразмерен по подходящ начин за тяхното устройство. Това е ценно за поддържането на ангажирани и заинтересовани клиенти за вашия сайт.

Чувствителният дизайн поддържа по-дълго време ангажираните клиенти на вашата страница. Ако искате да имате успешен дизайн на уебсайт, трябва да интегрирате отзивчив дизайн.

3. РЪКОВОДСТВО ЗА СТИЛ

Както казахме по-рано, една от причините, поради които уеб дизайнът е важен, е, че създава последователност в целия ви уебсайт. Постоянството помага на аудиторията ви да изгради разпознаваемост на марката и да ги поддържа по-дълго ангажирани на вашата страница. Ръководство за стил ще ви помогне да запазите последователно изображение на марката на вашия уебсайт.

Вашето ръководство за стил е основата за това как искате вашия уебсайт да изглежда. Вие решавате цвета, формата, типографията и други за всяка страница на вашия уебсайт. Това гарантира, че всеки път, когато някой добави елемент към вашия сайт, той е в съответствие с други страници.

Ще помогнете на вашия екип да създава последователност и във вашия уебсайт. Те могат да се позовават на вашето ръководство за стил по всяко време, когато добавят елемент към вашия сайт. Улеснява работата на различни хора на вашия уебсайт и добавяне на елементи към него.

Когато имате последователен дизайн в уебсайта си, създавате по-сплотен сайт. Вашата аудитория ще се ангажира по-дълго на вашия сайт и ще изгради разпознаване на марката. Това ще ви помогне да спечелите повече реализации по линията.

4. ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ ВИЗУАЛИЗАЦИИ

Компаниите бързо интегрират визуалните елементи, защото спомагат за подобряване на ангажираността в уебсайт. Всъщност клиентите са 10 пъти по-склонни да взаимодействат с видео, отколкото с текст.

Въпреки че визуалните елементи са чудесни за ангажиране и разбиване на текст, някои бизнеси прекаляват с изображенията. Техните сайтове са препълнени със снимки и видеоклипове. Това кара сайта да се чувства затрупан и претрупан.

Може да си мислите, че е чудесно да се интегрират и изобилие от снимки и видеоклипове, за да се увеличи ангажираността, но може да стане преобладаващо, ако има твърде много. Твърде много изображения затрудняват четенето на страницата.

Ако искате да видите успех с вашия сайт, трябва да създадете баланс между изображения и текст на страницата си. Не добавяйте визуални елементи с цел да се опитате да увеличите ангажираността колкото е възможно повече.

Използвайте визуалните елементи целенасочено. Ако имате блок с текст, подробно описващ услугите си, интегрирайте видеоклип под този текст, който допълнително обяснява вашите услуги. Това все още дава интерес на вашата аудитория да взаимодейства и да ги поддържа ангажирани.

Когато знаете защо уеб дизайнът е важен, вземате по-тактични решения за вашия сайт. Докато изграждате своя уебсайт за мечти, е изключително важно да не претоварвате сайта си с твърде много визуални елементи.

5. ДОБРО СЪДЪРЖАНИЕ

Вашата аудитория посещава уебсайта Ви, за да получи важна информация. Важно е, когато включите информация на вашия сайт, вие да имате качествено съдържание.

Писането на добро съдържание задържа аудиторията ви ангажирана по-дълго. Те ще прочетат цялата ви информация и ще научат за вашия бизнес. Вашият стил на писане трябва да съответства на стила на вашия уебсайт за последователност.

Съдържанието на вашия сайт има значение точно като цялостния дизайн, така че е необходимо да осигурите на аудиторията си ценна информация, от която се нуждаете.

6. БУТОНИ С ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ 

След като имате потенциални клиенти на вашия сайт, искате да ги насочите към конвертиране. Ключов елемент от това е вашият бутон за призив към действие. Значението на уеб дизайна е очевидно, когато се опитвате да накарате аудиторията си да действа.

Добре проектиран бутон ще накара аудиторията ви да премине към следващата стъпка. Тези бутони се вписват във вашия дизайн, но се открояват на страницата. Погледът на вашата публика веднага преминава към тези бутони.

7. СКОРОСТ НА СТРАНИЦАТА

Можете да имате страхотен дизайн на уебсайт, но няма значение дали публиката ви никога не го вижда. Скоростта на страницата е важен елемент от уеб дизайна. Той гарантира, че вашата страница се зарежда бързо, така че аудиторията ви да има бърз достъп до информацията.

Публиката ви мрази да чака бавно зареждане на страници. Ако страницата ви отнема твърде дълго време, аудиторията ви ще загуби интерес. Те ще се върнат към резултатите от търсенето и вместо това ще избират страницата на конкурент.

Можете да проверите скоростта на страницата си с помощта на Google PageSpeed ​​Insights . Този инструмент ви позволява да видите колко бързо се зарежда вашият сайт в момента и къде можете да направите подобрения. Трябва да направите тези подобрения сами.

Следвайте ни
error: Съдържанието е защитено!